Unanswered topicsActive topics

Honda Elysion in-depth Review of: The King of MPV

Kaychan
Posts: 4
Joined: Thu Sep 30, 2010
Location: Malaysia

Postby Kaychan » Mon Oct 04, 2010 3:47 pm

Hi.

However most mammoth task of all is the make as much use of the car controller of all different functions all in japs language.

Any advice?

Ckh

User avatar
mt88
6000rpm VTEC ON
6000rpm VTEC ON
Posts: 344
Joined: Tue Feb 21, 2006

Postby mt88 » Mon Oct 04, 2010 3:57 pm

Kaychan wrote:Hi.

However most mammoth task of all is the make as much use of the car controller of all different functions all in japs language.

Any advice?

Ckh


Are you referring to HDD Navi function? Hehe.. that was exactly what I wanted to avoid when ordering the factory am/fm/cd version. Perhaps other bros can advice you.

There is also html manual online (translate online) which you can use http://www.honda.co.jp/manual/elysion/2 ... index.html

sk123
1000rpm
1000rpm
Posts: 14
Joined: Sat Sep 26, 2009

Re: My LCD Screen won't switch on!

Postby sk123 » Mon Oct 04, 2010 6:38 pm

[quote="riverdance"]Hello mt88 (or whoever else that can help me out!)…..my Elysion is a 2006 3.0L model with the HDD Navi package. Have owned it for about a year ago now (bought 2nd-hand parallel import unit with only 22k km).
There has been no problems whatsoever with the MPV until today. My LCD screen (in the center console) will NOT switch on when I start the car! Also, the mini panel next to it (to the top right side) that displays the digital clock (on Japan time) and indicates the audio/video/radio modes will NOT come on either. The bigger pain is that I am unable to use reverse rear-view camera since it relies on this same LCD screen! Thankfully, I have the beeping reverse sensor installed too.
The side-lighting for the LCD panel comes on (when the auto lights are turned on) though, lighting up a completely black screen.
Do you think the problem lies with the fuse for the audio/video unit being “burntâ€

sk123
1000rpm
1000rpm
Posts: 14
Joined: Sat Sep 26, 2009

Postby sk123 » Mon Oct 04, 2010 6:45 pm

Kaychan wrote:Well, just made the most unusual decision of my purchase so far. Out of the norm, but I bought an 2.4l aero G version Elysion today, just because I like it.

I thought I will many Elysion friends out there soon and hope you guys out there can guide if I have any problem.

Will take delivery in 2 weeks time.

Thank you all bros out there.

Kay from Malaysia, kl.


Hello Kay,

Welcome to the Ely family. I saw your posting in AW and your interaction with bro. Roselan58. Hope you can join our activities aka TT in the future.


Regards.

User avatar
mt88
6000rpm VTEC ON
6000rpm VTEC ON
Posts: 344
Joined: Tue Feb 21, 2006

Re: My LCD Screen won't switch on!

Postby mt88 » Mon Oct 04, 2010 7:15 pm

[quote="sk123"][quote="riverdance"]Hello mt88 (or whoever else that can help me out!)…..my Elysion is a 2006 3.0L model with the HDD Navi package. Have owned it for about a year ago now (bought 2nd-hand parallel import unit with only 22k km).
There has been no problems whatsoever with the MPV until today. My LCD screen (in the center console) will NOT switch on when I start the car! Also, the mini panel next to it (to the top right side) that displays the digital clock (on Japan time) and indicates the audio/video/radio modes will NOT come on either. The bigger pain is that I am unable to use reverse rear-view camera since it relies on this same LCD screen! Thankfully, I have the beeping reverse sensor installed too.
The side-lighting for the LCD panel comes on (when the auto lights are turned on) though, lighting up a completely black screen.
Do you think the problem lies with the fuse for the audio/video unit being “burntâ€

sk123
1000rpm
1000rpm
Posts: 14
Joined: Sat Sep 26, 2009

Postby sk123 » Wed Oct 06, 2010 4:42 pm

bro mt88,


Is it possible for you to help to search the part catalog if there is any AS2 (clear tempered) glasses to replace those AS3 aka privacy glasses. I mean originals from Honda Jpn with UVS.



Regards.

User avatar
mt88
6000rpm VTEC ON
6000rpm VTEC ON
Posts: 344
Joined: Tue Feb 21, 2006

Postby mt88 » Thu Oct 07, 2010 2:51 pm

sk123 wrote:bro mt88,


Is it possible for you to help to search the part catalog if there is any AS2 (clear tempered) glasses to replace those AS3 aka privacy glasses. I mean originals from Honda Jpn with UVS.



Regards.


Do you mean the passenger side glass? Since 2009 the glass become transparent type except the three on the back still tinted.

Part numbers for the mid windows:
73400-SJK-000 (Right)
73450-SJK-000 (Left)

For glass, it is best for you to contact glass specialits. They have contact for oem glass supplier that works with Insurance companies. You must specify (it is an option in Jpn) for the clear glass when ordering.

sk123
1000rpm
1000rpm
Posts: 14
Joined: Sat Sep 26, 2009

Postby sk123 » Fri Oct 08, 2010 1:15 pm

Thanks for your reply. I mean all the privacy glasses, 5pcs of them; 2nd row left/right windows, 3rd row left/right windows and rear windscreen.

I am trying to gauge how much damage to my pocket if I were to get them in Spore. Msian dealers some say RM5-6k and some say RM6-7k. No definite answer coz I didn't commit to the purchase. China made ones are in the RM2k region with installation.


Regards.

User avatar
mt88
6000rpm VTEC ON
6000rpm VTEC ON
Posts: 344
Joined: Tue Feb 21, 2006

Postby mt88 » Fri Oct 08, 2010 4:22 pm

Unfortunately I cant help you with the cost. Here we don't need to replace the privacy glass so I guess very few stockist carry it, if any.

mpv
7000rpm VTEC ON
7000rpm VTEC ON
Posts: 695
Joined: Fri Jan 07, 2005
Location: Jln Angin Laut

Postby mpv » Thu Nov 04, 2010 5:32 pm

maybe check with some big time parallel importers?
They replace it "free" these glasses with LTA approved type.

andry
1000rpm
1000rpm
Posts: 10
Joined: Mon Jul 06, 2009
Location: indonesia
Contact:

O2 Sensor

Postby andry » Fri Nov 05, 2010 3:55 pm

Dear mt88,
finally the problem solved, after replace the O2 sensor (no 10)
code NTK LHA:LZA08-H4 (5wired)
total cost USD 450
and now, the VCM works normal again
thank you very much for your suggestion.

User avatar
mt88
6000rpm VTEC ON
6000rpm VTEC ON
Posts: 344
Joined: Tue Feb 21, 2006

Re: O2 Sensor

Postby mt88 » Mon Nov 22, 2010 5:21 pm

andry wrote:Dear mt88,
finally the problem solved, after replace the O2 sensor (no 10)
code NTK LHA:LZA08-H4 (5wired)
total cost USD 450
and now, the VCM works normal again
thank you very much for your suggestion.


Good to hear that. Most welcome

User avatar
mt88
6000rpm VTEC ON
6000rpm VTEC ON
Posts: 344
Joined: Tue Feb 21, 2006

Postby mt88 » Mon Nov 22, 2010 5:40 pm

All bearings replaced, front, rear, and shaft bearing. No more subtle roaring sounds and grinding sounds during breaking. Worth every penny of it :)

I can gladly report to Elysion owners that Honda doesn't skimp on quality for our shafts unlike other brands. It is big and solid with enforced material using rare earth metals. No wonder the drive shaft last long. Very happy to see it.

Front bearing 44300 SJK J01 (if not mistaken same to Civic R). The new improved version is all enclosed solid.

Image
Image


Shaft bearing 91057 SH3 008 is tricky to replace.
Image
Image
Image

Shaft bearing, different parts no for 4 Cyl model
Image


Rear Bearing 42200 SWB 951 for FWD model and 42200 SJL 951 for 4WHD enclosed type.

Image
Image

Parts cost around $20 for the shaft bearing to hundreds for the rear. Labor cost is around $250 at AD with general servicing and wheel allignment
Last edited by mt88 on Sat Jul 23, 2011 4:42 pm, edited 1 time in total.

Mihail T
Posts: 1
Joined: Sat Jan 29, 2011

Postby Mihail T » Sun Jan 30, 2011 10:36 am

Hello!
I can not solve a problem already long time.
At me Elysion 2.4 L 2004 with package HDD Navi.
At ignition inclusion can not work as radio, hours, a rear-view camera, dvd, the radio tape recorder, GPS-navigation - completely the dark screen and can and work that that one or two, as a rule only radio or hours. Happens at car inclusion everything works, but damp the car and get after again ceases to work. There are hours are engaged, and then will stand on one time.
As a rule when the car cold at inclusion works as radio, hours, DVD, but only will blank off the car and again will get – ceases to work.
All changes occur at inclusion / deenergizing / car inclusion.
Thankful in advance for the help, council.

alex6328
Posts: 3
Joined: Thu Jul 14, 2011

Postby alex6328 » Fri Jul 15, 2011 12:07 am

Hi mt88,

I have a RR3 (2004). I have the same problem with the bearings as you. I just wonder which is the part number of the Rear Bearing for my RR3. You stated you have changed over the bearing too. The item number is 42200 SJL 951. Is it the one for RR3? I got a 42200 SJL 951 from Japan but it does not look the same as the original one my technician removed from my car.

The old one has sealed core but the new one is not. I am not sure if I got a correct bearing. Could you help?

Thanks in advance.


Return to “Stream / Odyssey / Elysion / Freed”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest